URBAN TRAD voorstellen is bij de ware muziekliefhebber een open deur intrappen. Het achtkoppige gezelschap bouwde op relatief korte termijn een stevige traditie op. Niet voor niets noemen ze hun muziek ‘traditionele muziek van de 21ste eeuw’.

Met een combinatie van akoestische instrumenten, uitgekiende zanglijnen, een gedreven ritmesectie en moderne loops, brengen ze een unieke klank die alle leeftijden en bevolkingsgroepen raakt.

Vergeet ook niet hun opgemerkte deelname aan Eurosong 2003, waar ze de harten van het grote publiek veroverden met SANOMI, een lied in een imaginaire taal. Ondanks dit grote succes, bleef Urban Trad eigenwijs zijn gang gaan zonder op de bus van de Eurosongcommercie te stappen.

Urban Trad bouwde op de hoofdpodia van verschillende internationale festivals een sterke live reputatie op: Festival International de Louisiane (US), Dranouter Festival (B), Skagen Festival (DK), Colors of Ostrawa (CW), Triskell Festival (IT) om er maar enkele te noemen.

In februari 2013 neemt Yves Barbieux de beslissing de groep te verlaten om zich toe te leggen op andere projecten.
Een afscheidsconcert volgt in een uitverkochte AB. In juli verdringen meer dan 10.000 muziekliefhebbers zich op de Oude Markt van Leuven voor het “THE WORLD OF URBAN TRAD” concert. 

Voor de overige groepsleden gaat het verhaal verder. 

Met:

Soetkin Collier & Veronica Codesal
Bert Verschueren
Yannick Swennen
Philip Masure
Jill Delien
Nicolas Scarliet

 

http://www.stered-festival.bzh/artistes-en-tournee/ http://www.urbantrad.eu