Vernieuwende arrangementen uit de Keltische traditie razen voorbij, maar ook  frisse wereldmuziek gecomponeerd door David Munnelly. Veel van zijn inspiratie put hij uit de swingende dancehalls van de Roaring Twenties. Toen mengden Ierse migranten in melting pot New York muziek uit hun moederland met die van andere culturen, van jiddische klezmer tot gipsy Balkan. 

Als muzikant is hij explosief en vingervlug, maar niet minder toegewijd trekt en duwt ‘The Bullet from Belmullet’ fijnzinnige pareltjes uit zijn accordeon. Hij speelde bij Niamh Parsons in The Loose Connections, met De Danann, The Chieftains, Sharon Shannon, Hot Spoons, Andar, Gerry O Connor, Arty McGlynn, runde zijn eigen band en toert nog steeds met de top onder de squeeze-boxers. Met Samuraï, The Rambling Boys of Pleasure, Morga, Mick Conneely en Shane McGowan.

Multi-instrumentalist Philip Masure is vooral bekend als gitarist en cisterspeler. De DADGAD open tuning is zijn ding en hij speelde of speelt in of met Laïs, Orion, Garva, Comas, Urban Trad en al jaren met David Munnelly. Eén van de most wanted gitaristen in de Keltische muziekscene, aldus The Irish Post.

Soetkin Collier stond aan de wieg van Laïs, zong met haar alt in de eerste line-up van Ambrozijn en later bij Urban Trad. Haar Nederlandstalige cd ‘Reiseiland’ uit 2012 blinkt uit in verstilling,  met eigen nummers en interpretaties van Zweedse, Indische en Sefardische composities. Begin 2014 maakte ze indruk toen GUO’s artist in residence David Munnelly haar als één van zijn gasten op het podium uitnodigde bij de lancering van zijn project ‘David Munnelly & The Secrets of the Amazing Squeeze-box’.
 

Met:

David Munnelly: diatonische accordeon
Philip Masure: gitaar
Soetkin Collier: zang

 
www.davidmunnelly.com www.folk.be