Soetkin Collier begon haar muzikale reis bij Laïs en zong in de eerste line-up van Ambrozijn. Ze werd vooral bekend als zangeres van Urban Trad. Met deze groep toerde ze meer dan 10 jaar in binnen-en buitenland. Begonnen als studioproject, groeide Urban Trad op korte tijd uit tot een van de beste Europese folkgroepen met een erg sterke live-reputatie. Urban Trad bracht 5 cd's uit One o FourKeruaElemErbalunga en een Best of.

In eigen naam nam Soetkin twee cd's op: Nocturne en Reiseiland. Hiervoor werkte ze samen met Tom Theuns, Didier François, Sophie Cavez en Fons Vanhamel.

"Nocturne , de eerste soloplaat van de folkzangeres Soetkin Collier, moet ook de eerste Vlaamse plaat zijn waarop de Zweedse ,,nykelharpa” (een mengvorm van viool en draailier) een hoofdrol speelt. Het is precies de combinatie van Colliers nadrukkelijke altstem en de aparte sonoriteit van Didier François (een van de grote specialisten op de nykelharpa) die de plaat uniek maakt."
Peter Vantyghem – De Standaard 

Poëtische sfeer gecombineerd met fijnzinnige soms welhaast avantgardistische instrumentatie maakt Nocturne tot een indrukwekkend album. De creatieve inbreng van snarenman/zanger/arrangeur Tom Theuns (o.a. Ambrozijn, Aurélia), met wie Collier al jaren een muzikaal duo vormt, speelt daarin een doorslaggevende rol. In de kleingehouden en vaak spannende arrangementen herken je duidelijk zijn hand.
HenkHoogenstraaten – Folkforum.nl

"Met Reiseiland voert Soetkin Collier ons naar eenzame Zweedse plaatsen. De liederen komen uit de Zweedse en Indiase tradities, of zijn in die stijl gemaakt door Collier en haar gitarist Tom Theuns. Met accordeoniste Sophie Cavez en nyckelharpist Didier François erbij is het kleurenpalet rijk. Maar het is wennen, want deze sobere, bluesy muziek over de liefde, het lot en de harde natuur staat mijlenver af van wat de radio dagelijks serveert." - De Standaard

Soetkin heeft zopas met Werelbrand een nieuwe cd uitgebracht samen met Sara Salvérius, Tom Theuns, Wiet Van de Leest, Vera Coomans en Tomas De Smet. Daarnaast zingt in Aelia, werkt mee aan de schoolvoorstelling Camino van Ialma, zingt bij Urban Trad en werkt aan een repertoire met David Munnelly en Philip Masure. 

De reis gaat verder!